ارگ باستانی حلب پس از زلزله + تصویر-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ارگ باستانی حلب پس از زلزله + تصویر

"ارگ باستانی حلب" در شمال کشور سوریه در اثر زلزله اخیر آسیب‌های زیادی متحمل شده است. این بنای تاریخی که قدمت آن به به هزاره سوم پیش از میلاد برمی‌گردد، در سال ۱۹۸۶ در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۳۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، مقامات دولتی سوریه از آسیب و تخریب چندین مکان باستانی و تاریخی این کشور از جمله یک ارگ معروف واقع در شهر شمالی حلب در زلزله مرگبار بامداد روز دوشنبه خبر دادند.

 

به گزارش المانیتر، اداره کل آثار باستانی و موزه‌های سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: "بخش‌هایی از آسیاب عثمانی که در داخل ارگ قرار داشته فروریخته است؛ علاوه بر آن بخش‌هایی از دیواره‌های دفاعی شمال شرقی این ارگ ترک خورده و سقوط کرده است.

 

علاوه بر آن نیز بخش‌هایی از گنبد مناره "مسجد تاریخی ایوبی" در داخل ارگ نیز بر اثر زلزله تخریب و سقوط کرده است. افزون بر آن ورودی این بنای تاریخی از جمله ورودی "برج ممالیک" نیز از این آسیب‌ها محفوظ نمانده است".

 

قلعه حلب که یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین قلعه‌های جهان به‌شمار می‌آید، در سال 1986 در میراث جهانی یونسکو ثبت شد. قدمت معبد متعلق به ادد (Hadad)، خدای باستانی طوفان است که با توجه به نوشته‌های یافته شده به خط میخی در شهر ابلا و ماری، به هزاره سوم پیش از میلاد برمی‌گردد.

 

در اوت 2012، در طول جنگ داخلی سوریه، دروازه خارجی ارگ در طی درگیری بین ارتش آزاد سوریه و ارتش سوریه تخریب شد تا کنترل بر روی ارگ را به دست آورند. در ژوئیه 2015، بنا بر گزارش‌ها، یک بمب در تونلی در زیر یکی از دیواره‌های بیرونی منفجر شد که باعث آسیب بیشتر به ارگ شد. در نهایت این مجموعه در اوایل سال 2017 با بازسازی و مرمت بخش‌های آسیب‌دیده به روی عموم بازگشایی شد.

 

شهر حلب از حیث وجود ارگ تاریخی، مرکز تاریخی ثبت شده در یونسکو و بازارهای سرپوشیده با قدمت چند صد ساله مشهور است.

 

رسانه‌های دولتی و امدادگران گفته‌اند که بیش از 850 نفر در سراسر سوریه بر اثر ریزش ساختمان‌ها پس از زمین لرزه 7.8 ریشتری در ترکیه کشته شده‌اند.

 

خبرگزاری رسمی سانا به نقل از یک مقام رسمی اعلام کرد که دست کم 156 نفر تنها در استان حلب جان خود را از دست دادند و 507 نفر بر اثر ریزش 46 ساختمان مجروح شدند.

 

قبل از حمله توریست‌های داعشی، شهر حلب که یکی از قدیمی‌ترین شهرهای دنیا به حساب می‌آید، مرکز تجاری و مسکونی کشور سوریه بود. این شهر دارای بازارها، مساجد، کاروانسراها و حمام‌های عمومی بود که حمله و محاصره وحشیانه دشمن بسیاری از این بناها را به ورطه نابودی کشاند.

 

پروژه‌های ساخت و بازسازی منازل و ساختمان‌ها در این شهر بعد ازبیش از یک دهه جنگ تحمیلی، در سایه عدم رعایت اصول ایمنی و نظارت‌های لازم و کافی در روند ساخت‌وساز باعث شده بود که بسیاری از ساختمان‌ها حتی قبل از وقوع زلزله اخیر فرو بریزند.

 

مطابق اعلام سازمان آثار باستانی سوریه، بررسی‌های باستان‌شناسی در استان "حما" حاکی از آن است که برخی ساختمان‌های داخل قلعه باستانی"المرقاب" در شهر بانیاس آسیب دیده‌اند، در حالی که بخش‌هایی از استحکامات و یک برج واقع در این شهر سقوط کرده است.

 

علاوه بر آن در استان "طرطوس"، بخشی از یک صخره سنگی در مجاورت "قلعه قادموس" سقوط کرده و باعث فرو ریختن ساختمان‌های مسکونی در اطراف آن شده است.

 

طبق گزارش‌ها، تیم‌های متخصص در حال ارزیابی ابعاد خسارات وارده بر شهر باستانی "پالمیرا" هستند، که این اقدام در راستای حصول اطمینان خاطر از اینکه آیا خسارتی بر این شهر تاریخی وارد شده است یا خیر، انجام می‌گیرد.

 

این زمین لرزه در بامداد روز دوشنبه در نزدیکی غازیانتپ در جنوب شرقی ترکیه و در عمق حدود 18 کیلومتری (11 مایلی) رخ داد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار